2015 Yılında Çıkması Beklenen Telefon ve Tabletler

14.01.2015 18:33
2015 Yılında Çıkması Beklenen Telefon ve Tabletler
2015 yılında birbirinden güzel telefonlar ve cihazlar piyasaya çıkacak. Amiral gemilerin kamera, işlemci, yazılım, tasarım ve özelliklerinin geliştirecek olması kullanıcılar arasında sabırsızlığa neden oluyor. Bir çok kullanıcı kullandığı telefonun bir üst modelinin ne zaman çıkacağını ve yeni özelliklerini merakla beklerken üretici firmalar telefonları piyasaya sürmek için kıyasıya yarışıyor. Bizde sizin meraklı bekleyişinize bir son verdik ve 2015 yılı içerisinde çıkması planlanan 15 cihazı sizler için değerlendirdik.
 

 15. OnePlus Two


Tahmini Çıkış Tarihi: Nisan 2015
OnePlus One modeli uygun fiyatı ve gelişmiş teknik özellikleriyle geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı. 5.5 inç ekrana, 13 MP kameraya ve 3100 mAh bataryaya sahip olan telefon iyi bir satış geliri elde etmiş olacak ki telefonun yeni model hazırlıkları için çalışmalara başlandı.


 

 14. Moto X (2015 Edition)

Tahmini Çıkış Tarihi: Eylül 2015
Motorola’nın amiral gemisi olan Moto X’in 2015 yılında da aynı modelin bir üst versiyonunu çıkartması bekleniyor. Yaklaşık 3 ay önce piyasaya sürülen Moto X’in özelliklerini hatırlayalım: Snapdragon 801 ile gelen Moto X, Full HD çözünürlüklü Amoled ekrana sahip. Adreno 330 grafik işlemcisi bulunan telefonun ekran boyutu ise 5.2 inç olarak göze çarpıyor. 2 GB Ram'i ve 32-64 GB olarak iki farklı hafıza seçeneğiyle çıkan telefonun eksi yönü bataryası olmuş. Bunca güzel özellikten sonra pilinin 2300 mAh olması açıkçası kullanıcılar üzerinde biraz hayal kırıklığı yarattı. Kamera konusunda 13 MP bir çekim sağlayan Moto X, aynı zamanda 4K video da çekebiliyor.
 

 13.Microsoft Lumia 2020 Pure View (Lumia 1020)

Tahmini Çıkış Tarihi: 2015 İlkbahar
Lumia 1020 tanıtımının üzerinden neredeyse bir buçuk yıl geçti ancak telefon hala mükemmel bir kamera performansı sunuyor.
2015 yılının bahar aylarında Microsoft Lumia markası altında, PureView teknolojisini Lumia 2020 ile bir kez daha gösterecek. Microsoft’un ayrıca PureView kamera için hazırlayacağı kamera yazılımı da teknoloji severler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.
 

 12. Amazon Kindle Fire 2015 Edition

Tahmini Çıkış Tarihi: En geç Eylül 2015 
Kindle Fire tabletler her ne kadar ülkemizde satılmıyor olsa da, Android tarafındaki en popüler tabletler arasında sayılabilir. Amazon’un Kindle Fire serisini önümüzdeki yıl da devam ettirmesi bekleniyor. Tanıtılacak tablet serisinde Amazon’un bu defa 12-inç ekran boyutuna sıçrama yapması sürpriz olmayacaktır. Şirket ayrıca tablet ürünlerde Android 5.0 tabanlı özelleştirilmiş arayüz kullanımını sürdürecektir.
 

 11.Motorola Moto G 2015 Edition

Tahmini Çıkış Tarihi: Ağustos-Eylül 2015 
Moto G, 2013 yılının fiyat/performans değerlendirmesinde en yüksek puanı aldı diyebiliriz. Ülkemizde de yoğun ilgi gören Moto G, Motorola`nın bugüne dek en fazla sattığı akıllı telefon olmayı başardı. Moto G`nin 2014 versiyonu da yine fiyatına göre dopdolu bir telefon. Verdiğiniz paranın hakkını almak istiyorsanız Moto G düşünmeniz gereken modeller arasında yer alıyor. Motorola'nın fiyat/performans başarınısı 2015 model Moto G`de de sürdürmesi bekleniyor.
 

 10.Microsoft Surface Pro 4

Tahmini Çıkış Tarihi: Mayıs 2015 
Microsoft sonunda Surface Pro 3 ile tablet kategorisinde işleri yoluna koydu. Son açıklanan mali tabloda da Surface Pro 3’ün şirket gelirlerine ciddi bir katkı sağladığı görüldü. Surface Pro 3 tasarımı, menteşe mekanizması, eklenti klavyesi ve donanım özellikleriyle birçok kişiden alkış toplamayı başardı. Intel’in 20nm mimarisine sahip Broadwell mimarili işlemcilerin kullanılacağı Surface Pro 4 önümüzdeki yıl tablet/dizüstü bilgisayar satın almak isteyen kullanıcılar için iyi bir alternatif olacak diyebiliriz.
 

 9.Sony Xperia Z4

Tahmini Çıkış Tarihi: Şubat 2015 
Bir çok Sony kullanıcısı ‘Sony Xperia Z4 ne zaman çıkacak?’ sorusuna yanıt bekliyor. Japon firması Sony2015’te yılda iki amiral gemi duyurma geleneğini sonlandıracak. Şirket bunun yerine yıl boyunca sadece bir telefona odaklanacak. Japon üreticinin önümüzdeki yıl odaklanacağı akıllı telefon Sony Xperia Z4olacak. Xperia Z4’te büyük ihtimalle 5.5-inç büyüklüğünde Quad HD ekran ve 64-bit destek sunan Snapdragon 810 işlemci kullanılması planlanıyor
 

 8.Xiaomi Mi5

Tahmini Çıkış Tarihi: Temmuz 2015 
Xiaomi teknoloji dünyasında hızla büyümeye devam ediyor. Şirket Amerika, Avrupa gibi özel pazarlarda yer almamasına rağmen dünyanın en büyük üçüncü telefon üretici oldu. Şirket üstelik yıllar sonra Çin’de Samsung’un üzerine çıkmayı başardı. Xiaomi’nin bu yılın son çeyreğinde ülkemizin de aralarında yer aldığı yeni pazarlara açılması bekleniyordu fakat görünüşe bakılırsa bu planlama önümüzdeki yıl hayata geçirilecek. Hugo Barra yönetiminde başarılı işlere imza atan Xiaomi’nin 2015 tepe modeli tasarımı, teknik özellikleri ve fiyatıyla bir kez daha dünyanın en çok satan telefonlarından biri olacaktır. Xiaomiyakın zaman içerisinde Avrupa’da satışa başlayabilir.
 

 7.LG G4

Tahmini Çıkış Tarihi: Mayıs 2015 
LG firması G2 ve G3 modelleriyle o kadar güzel bir randıman yakaladı ki kullanıcılar ‘G4 ne zaman çıkıyor?’ sorusunu sormadan yapamadı. LG, G2 ve G3 modelleriyle mobil dünyasındaki rekabetini devam ettiriyor. Piyasadaki telefonlardan farklı bir tasarımı hedefleyen LG’nin bu konuda başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik G2 ve G3 modelleri, aynı özellikte olan rakiplerine göre daha uygun fiyatlarla piyasaya sunuldu. Mayıs ayında çıkması planlanan LG G4’ün de büyük bir başarı elde etmesi bekleniyor. 5.5-inç Quad HD çözünürlüklü ekranın kullanılması beklenen G4’te işlemcinin Snapdragon 810 olmasına kesin gözüyle bakılıyor.


 

 HTC One (M9)

Tahmini Çıkış Tarihi: Mart 2015 
Kullandığı alüminyum kasa tasarımıyla çok şık bir görünüm elde eden HTC’nin yeni modelinde de bu tasarımı kullanması bekleniyor. HTC One M8 modelinde kullanılan ultra yüksek çözünürlüklü kameranınM9 modelinde de kullanılması bekleniyor. 5.5 inç'lik 2K ekran, Snapdragon 805 işlemci, 3 GB RAM, 64/128 GB'lık dahili depolama alanı, optik görüntü sabitleme özellikli 16 MP ana kamera ve 3500 mAh pil olacağı düşünülüyor. 
 

 5.Apple iPad Pro (12" model)

Tahmini Çıkış Tarihi: 2015 birinci çeyrek
Apple şirketi iPad cephesindeki çalışmalarını devam ettiriyor. Yeni yılda iPad modelleri iPad Pro olabilir. 12,2-inçlik iPad Pro tablet uzun süredir konuşuluyor. Daha büyük ekranlı tabletle birlikte verimliliği artırmayı hedefleyen Apple’ın çoklu uygulama çalıştırma işlevini İOS işletim sistemine getirmesi bekleniyor.
 

 4.Samsung Galaxy S6

Tahmini Çıkış Tarihi: Şubat-Mart 2015 
Güney Kore’den gelen haberlere göre Samsung “Project Zero” kod adlı Galaxy S6 ile her şeye temelden başlıyor. Şu an için Galaxy S6’nın üç tarafı ekrandan oluşacak gibi iddialar gündeme gelsede, bunların gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığına açıklık getirmek gerek. Galaxy Note Edge gibi Galaxy S6 Edgeşeklinde bir ürün tanıtımı yapılabilir fakat orijinal Galaxy S6’nın ön tarafı ekrandan oluşacak bir telefon olacağını söyleyelim. Galaxy Alpha ile metal çerçeve kullanmayı tercih eden Samsung, Galaxy S6’da da metal kasa kullanacak. Yeni nesil Exynos çip, Snapdragon 810, 16 veya 21MP çözünürlüklü Sony IMX240 sensör, su geçirmezlik Galaxy S6’nın öne çıkan özellikleri olacaktır. Galaxy S6’da tasarımın yanı sıra TouchWiz kullanıcı arayüzünde de önemli yenilikler sunması bekleniyor.
 

 3.Samsung Galaxy Note 5

Tahmini Çıkış Tarihi: Eylül 2015 
Teknolojinin dev şirketi Samsung 2015 yılında mobil cihazlar için Ultra HD çözünürlüklü ekran üretimine başlanacağını açıkladı. 4K çözünürlüklü Super AMOLED ekran Galaxy Note 5 tanıtımına kadar üretime geçer mi bilinmez ancak, Galaxy Note 5’ün 5.9-inç büyüklüğünde Ultra HD ekrana sahip olacağı şimdiden konuşulmaya başlandı. Galaxy S6’da birçok şeye sıfırdan başlayacak Samsung’un benzer yenilikleriGalaxy Note 5’te de sürdürmesi ihtimalleri söz konusu. Bunun yanı sıra gelişmiş S-Pen işlevler bir kez daha Note serisi telefonların fark oluşturan özelliklerinden biri olmaya ve kullanıcılarına birbirinden güzel deneyimler yaşatmaya devam edecektir.
 

 2.Apple Watch

Tahmini Çıkış Tarihi: Bahar 2015
Apple akıllı saati şimdiden tanıttı ancak çıkış tarihiyle ilgili kesin bir bilgi vermedi. Yabancı kaynaklarda yer alan haberlere göre Apple Watch’un 2015 yılının Bahar aylarında piyasaya çıkması bekleniyor. 350 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak akıllı saat, ses tanıma özelliğinin yanında sağlık ve fitness takip özellikleriyle kullanıcıları cezp etmeyi hedefliyor.
 

 1.Apple iPhone 6S/iPhone 6S Plus

Tahmini Çıkış Tarihi: Eylül 2015 
Bükülme, çatlama, açılma, kapanma derken Apple şirketi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleriyle satış rekorları kırdı. Önümüzdeki yıl tanıtılacak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta ekran boyutunun ve tasarımın değişeceği tahmin ediliyor. Bunun yerini daha güçlü bir işlemci, belki 2GB RAM ve çözünürlüğü daha yüksek bir kamera bekleniyor.